Ebben a cikkben:

Hogyan készül a hűtőkamra? A tervezéstől az üzembe helyezésig!

2019. március 28.
3691
Hogyan készül a hűtőkamra? A tervezéstől az üzembe helyezésig!

A Csizi Frigo Kft. Magyarország egyik leginnovatívabb hűtéstechnikával foglalkozó vállalata. Szolgáltatási profilunk repertoárja meglehetősen szerteágazó és kedvező árszabású. Elsődleges szolgáltatásunk azonban kétség kívül a klimatizálás és különböző hűtőkamrák megtervezése és kiépítése. A normál típusoktól egészen a mélyhűtőkamrák átfogó kivitelezését vállaljuk egyedi igények és kívánságok alapján. Velünk nincs lehetetlen, hiszen tulajdonképpen bárminemű elképzelést megvalósítunk.

Vevői igények felmérése, egyeztetés!

Munkatársaink a szakmában töltött hosszú évek tapasztalatainak köszönhetően professzionális munkát végeznek, bármennyire is nehéznek ígérkezik egy-egy elképzelés valósággá formálása. Ez főként azért fontos, mert a hűtőkamra építés speciális elvárásokat támaszt a kivitelezők elé. Egy hűtőkamra kiépítésekor az építészeti szempontokon kívül a hűtőkamra felhasználási területétől függően, számos egyéb kitételnek, környezeti és higiéniai előírásoknak is meg kell felelni. Az alábbiakban azt mutatjuk be, milyen folyamatoknak kell végbemenni egy hűtőkamra sikeres kiépítéséhez, és mire figyeljünk oda, ha hűtőkamra létesítését tervezzük.

Egy hűtőkamra teljes mértékben a vevői igények szerint kerül kiépítésre. Nincsenek fix méretek vagy standard hűtőkamrák, ezek az értékek minden esetben attól függnek, hogy a vevő milyen körülmények között és mire szeretné használni. Első lépésben tehát fontos, hogy minden adat egyeztetésre kerüljön, ami alapján elkezdődhet a hűtőkamra megtervezése. Annak érdekében, hogy ügyfeleink számára a lehető leggazdaságosabb működtetést tudjuk garantálni, fontos előre meghatározni a hűtőteljesítmény összes paraméterét. Ebbe beletartozik a tárolni kívánt dolgok, és a felszereléssel kapcsolatos összes tudnivaló is. Olyan tételekre gondolunk itt, mint például, hogy milyen fajta, milyen mennyiségű áru tárolására készül a kamra, milyen átlaghőmérsékleten szeretné tárolni termékeit, mekkora legyen a legalacsonyabb beállítható hőmérséklet, s persze, hogy milyen gyakorisággal cserélődnek majd a hűtött árucikkek.

Fix hűtőkamra érdekel

Kérdése van? Hívjon minket!

+36 70 279 8299

Hűtőkamra megtervezése!

A tárolni kívánt árucikkek szavatos ismerete mellett a hűtőkamra felszereltségének megtervezésére is nagy gondot kell fordítani a kivitelezőnek. A tervezési folyamat zökkenőmentes előrehaladásához elengedhetetlen a vevői igény figyelembevételén túl a folyamatos kapcsolattartás a vevővel. A tervezés során meghatározásra kerülnek a szükséges anyagok és alkatrészek típusai, mennyisége, a nyílászáró fajtája és elkészül a kivitelezési ütemterv! Tervezés során elsődleges célunk az optimális megoldás megtalálása, a legjobb végeredmény elérése érdekében.

hűtőkamra tervezés
Első és legfontosabb lépés a tervezés

Milyen anyagból épül fel egy hűtőkamra?

A mai modern hűtőkamrák kétkomponensű poliuretán hab alapú szendvicspanelekből készülnek. A szendvicspanelek egyik nagy előnye a flexibilitásuk, melynek köszönhetően könnyedén alakíthatók, méretre vághatók és nem utolsó sorban a jó minőség mellett költséghatékonyak!

A könnyű felhasználhatóság mellett a szendvicspanelek másik kedvező tulajdonsága a kedvező árfekvés. A szendvicspaneleknek köszönhetően egy-egy hűtőkamra kivitelezési költsége jelentős mértékben lefaragható, ám a minőség terén sem kell kompromisszumot kötnie.

Egy hűtőkamra panel, azaz szendvicspanel vastagsága a kamrában fenntartandó hőmérséklet, illetve a kamra elhelyezkedésének függvénye. Egy átlagos 0-5 C° közötti kamrahőmérséklet fenntartása esetén a falvastagság 60-80 mm, míg mélyhűtő kamrák esetén elérheti a 100-200 mm falvastagságot is.

A hűtőkamra panel egy U profilba kerül, ez adja a kamra alapját, melynek padlózata szintén szendvicspanel egy plusz járófelülettel. A padló szükség esetén további szigetelést kaphat, melyre normál hűtőkamra esetén nem feltétlen van szükség, de a későbbiekben hozzájárulhat az alacsonyabb hűtési költséghez! A mélyhűtő kamrák kivitelezésekor ugyanakkor nem lehet elhagyni a padlószigetelés kialakítását, hiszen a -20 Cº környékén működő kamrák csak így tudják tökéletesen ellátni a rendeltetési céljukat. Természetesen a hőszigetelési paramétereket is egyéni igények alapján tervezzük, és valósítjuk meg. Ebbe beletartozik a szendvicspanelek és egyéb építőelemek méretre, formára vágása, vagy a különböző gyártók termékeinek kombinálása, variálása. Tulajdonképpen minden ügyfeleink elképzelésétől függ, amit Ön megálmodik, azt mi megvalósítjuk.

Mobil hűtőkamra érdekel

Zéró hibatolerancia


A munkálatok végén elvégezzük a hűtőkör komplex telepítését, majd a hűtőközeggel való feltöltését, s végezetül a különböző bekalibrálási munkálatokat és a gépészet beállítását. A munka azonban nem ér véget ennyivel, hiszen számos építési és működtetési engedély beszerzése, adminisztrációs feladatok ellátása is szükségeltetik a teljes körű szolgáltatáshoz. A Csizi Frigo Kft. kollégái ezen a téren is pontos és alapos ismeretekkel rendelkeznek, ezzel is biztosítva megbízóink elégedettségét.

A hibáktól mentes és zavartalan működés egyik legfontosabb feltétele a hőtartás és szigetelés szempontjából a különböző elemek gondos és precíz csatlakoztatása. Az általunk használt szendvicspaneleket minden esetben hőhídmentesen csatlakoztatjuk egymáshoz a sarkok, és oldalfalak találkozásakor. Ez nem csak a funkcionalitás szempontjából fontos, hanem esztétikai oldalról megközelítve is.

A vezérlés a hűtőkamraépítés egyik kulcsfontosságú eleme, hiszen e nélkül nem lehet teljes biztonsággal tárolni az adott árucikkeket. A modern technológia ma már lehetővé teszi, hogy minden teljesítménnyel kapcsolatos elvárást beprogramozzunk, ilyen például a hőmérséklet, akár órához állítva, kompresszorkésleltetés, leolvasztási ciklus, riasztási beállítások és más egyéb funkciók.

Milyen hűtőkamra ajtó kerülhet beépítésre?

Ahogy a hűtőkamra falai esetén, úgy az ajtók esetében is kiemelkedően fontos a minőség, valamint a biztonsági követelményeknek való megfelelés!

Cégünk számára fontos a magas színvonalú munka, ezért kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk. Hűtőkamra ajtóink IglooDoor kamraajtók, melyek standard mérete 800x1900 mm, de ettől eltérő méretek is kaphatóak, az igénynek megfelelően.

A kamraajtó kiválasztásánál figyeljünk, hogy:

  • az ajtólap szigetelése megfelelő legyen a hőveszteségek csökkentése végett,
  • a zárt helyzetű ajtó kereténél és a padlóval való kapcsolódásnál biztosítva legyen a tömör zárás,
  • úgy válasszuk meg a szabad keresztmetszetet, hogy az áruforgalom akadálytalanul lebonyolítható legyen rajta,
  • a hűtőkamra ajtó gépi mozgatása esetén biztosítva legyen a balesetmentes működés,
  • könnyen kezelhető, masszív és a nyitás belülről is lehetővé tevő szerkezete legyen, elkerülve annak lehetőségét, hogy valaki a belső térben ragadjon!

hűtőkamra ajtó kiválasztás okosan

Milyen további berendezések szükségesek?

A működéséhez még különféle hűtőkamra gépészeti eszközökre is szükség van. Elengedhetetlen hogy csakis neves, megbízható gyártók termékei kerüljenek beépítésre, hiszen egy jó alapanyagokból, profin összerakott berendezés évekig is üzemelhet meghibásodás nélkül!

Egy hűtőkamra gépészet legfontosabb elemei az alábbiak:

  • hűtőkamra aggregátor,
  • hűtőkamra kompresszor,
  • elpárologtató,
  • villamos szekrény,
  • digitális hőfokkijelző.

A hűtőkamra nagyságától és elhelyezkedésétől függően a gépészeti megoldások eltérőek lehetnek. Cégünk fontosnak tartja a környezetünk megóvását így a gépészeti rendszer kialakítása során is nyitottak vagyunk a környezetkímélő alternatívák alkalmazására!

Hűtőkamra kivitelezés és projektmenedzsment!

A hűtőkamra tervezése és a szükséges alapanyagok beszerzése után kezdődhet a hűtőkamra kivitelezés, melynek üteme a tervezés során meghatározásra került. A zökkenőmentes kivitelezés azonban nem lehetséges megfelelő projektmenedzsment nélkül. Az építési és szerelési folyamatok levezényléséhez elengedhetetlen egy tapasztalt és szaktudással rendelkező vezető, aki kézben tart mindent, így garantált a gyors és színvonalas kivitelezés!

szendvicspanel egyedi méret kialakítása
Szendvicspanel méretre vágása

Próbaüzem a megfelelő működésért!

A hűtőkamra telepítésének utolsó lépése a próbaüzem. A hűtőkamra építés egyik legfontosabb lépése, mely során elengedhetetlen, hogy a technológiai folyamatok megfelelően betartásra kerüljenek. Próbaüzem során minden levegő és nedvesség eltávolításra kerül a hűtőrendszerből. A próbaüzem feltárja számunkra az esetleges problémákat, nem megfelelő tömítéseket, így ezek még időben javításra kerülnek.

+1 Folyamatos ellenőrzés = zavartalan működés!

A hűtőkamra telepítésével és beüzemelésével a feladatok még nem érnek véget! Ahhoz, hogy biztosítsuk a zavartalan, zökkenőmentes működést és ne érjen minket meglepetés elengedhetetlen a rendszer folyamatos ellenőrzése és esetleges javítása. Egy idő előtti hűtőkamra szerelés segíthet, hogy elkerüljünk egy váratlan meghibásodást, ami a kamrában tároltak romlását okozhatja!

Egy hűtőkamra megvalósítása legyen az fix vagy mobil hűtőkamra mindig egy komplex folyamat, melyet jó, ha megfelelő szaktudással és tapasztalattal rendelkező szakemberekre bízunk. Cégünk munkatársait szakmailag folyamatosan képezzük, így biztos lehet benne, hogy szakembereink naprakész szaktudással rendelkeznek!

A Csizi Frigo Kft-nél kivétel nélkül csak a legjobb minőségű, top kategóriás termékeket és berendezéseket alkalmazzuk az általunk elvégzett munkák során. Hisszük és valljuk, hogy érdemesebb nagyobb összeget fektetni a hosszútávú zökkentőmentes működés érdekében, mintsem a minőség rovására dolgozni. Mi a prémium kategóriás termékek mellett is igyekszünk kedvező árakat kínálni ügyfeleinknek, hiszen elégedettségük mindennél fontosabb. Éppen ezért munkánkra garanciát is vállalunk, ezzel biztosítva szolgáltatásaink komplex mivoltát.

Ha kérdése merülne fel vagy hűtőkamra telepítését tervezi, keressen minket elérhetőségeinken. Készséggel állunk rendelkezésére hűtőkamra kivitelezés és szerelés esetén is, hogy együtt valósítsuk meg elképzeléseit!

Kapcsolatfelvétel

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása